Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

3 fő indok a korszerű szappankészítés mellett

Laurencsik Zsuzsanna
2015. 06. 24. 22:01:48
3 fő indok a korszerű szappankészítés mellett

3 fő indok a korszerű szappankészítés mellett

Avagy Miért jobb a természetes alapanyagokból készült szintetikus szerektől és tartósító szertől mentes szappan?

A korszerű természetes szappant ma már nem kell főzni és kisózni, helyette kíméletes hidegkeveréses eljárást alkalmazunk. A korszerű eljárásnál a nyersanyagokat csak a szükséges mértékig melegítjük, vagyis hidegen dolgozzuk fel.

Az alkotóelemeket kíméletesen kezeljük, ezért azok tulajdonságaikat a legmesszebbmenőkig megtartják. A hidegkeveréses természetes szappan alapjában véve két fő összetevőből áll méghozzá olajokból és zsírokból valamint folyadékokból, amelyeket nátronlúggal szappanosítunk.

A recept hozzávalóit úgy állítottam össze, hogy a felhasznált olajok és zsírok egy része nem szappanosodik el, így a szappan nemcsak tisztítja, hanem ápolja is a bőrt. Ez a kész szappanban levő zsírfelesleg különbözteti meg a korszerű természetes szappant a régi színszappantól illetve a bőrt szárító pipereszappantól.

A hidegkeveréses eljárásnál a szappanosodás során keletkező természetes glicerin benne marad az anyagban. Ezért puhább a természetes szappan az ipari gyártásúnál, amelyből a glicerint kivonják.

A természetes zsíros szappan meghatározott hányada zsiradék. A zsírhányad egy számított érték. Bőrápolónként akár7-10%-os zsírtartalmú szappant célszerű választani- attól függően milyen eredményt várunk tőle.

Sokan közületek rettegnek a szappan használatától, mert attól tartanak, az kiszárítja a bőrt. A tudatosan és gondosan összeállított receptúráim alapján készült szappanjaim alapvetően nem szárítanak, kiválóan tisztítanak és összetételük miatt a bőr pillanatok alatt helyre állítja savas kémhatását.

Hogy döntöttél kipróbálod?

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés