Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

5+1 dolog, amit soha, semmilyen körülmények között ne tegyél a pattanásaiddal

Laurencsik Zsuzsanna
2018. 07. 01. 00:00:00
5+1 dolog, amit soha, semmilyen körülmények között ne tegyél a pattanásaiddal

 

 

A pattanások, mitesszerek több millió nő és férfi életét keserítik meg nap mint nap. Ne hagyd, hogy tönkremenjen az életed miattuk, inkább fogadd meg, hogy az alábbi, ártatlannak tűnő tevékenységeket kihagyod az életedből.

 

1. El a kezekkel a pattanásoktól!

Az a szokásod, hogy végigsimítasz az arcodon, hogy számba vedd a pattanásaidat, esetleg még piszkálod, nyomkodod is őket? Ezek a tevékenységek ugyan átmeneti elégedettséget hozhatnak az életedbe, de sajnos nem véglegesen.

Amikor kézmosás nélkül érsz az arcodhoz, baci tanyát telepítesz rá. Ha pedig még direkt neki is esel nyomkodni, terjeszted a fertőzést, és elősegíted a hegek kialakulását. Ki tudja, mi minden rejtőzik a körmeid alatt...

Gondolj mindig arra, hogy az arcodhoz való nyúlkálással csak terjeszted a pattikat.

 

 

2. Ne használj alapozót!

Az alapozó csak tovább ront a helyzeten, mert eltömíti a pórusokat. Ha követed a tippjeimet, hamar rendbe jön az arcod, és már nem is fogsz arra gondolni, hogy alapozót kellene használnod.

 

 

3. Ne moss sokszor arcot egy nap!

Ezzel ugyanis többet ártasz, mint használsz. A bőröd kiszárad, ettől több olajat kezd el termelni, ez pedig mitesszereket és aknékat teremt. Igazi ördögi körforgás, hiába hiszed azt, hogy jót teszel vele.

Tipp: olyan arclemosót használj, amely nem magasabb a bőr pH értékénél, azaz 5.5-nél. Ha mégsem figyelsz erre oda, akkor a bőröd védekező célú faggyútermelése beindul, és tele lesz az arcod mitesszerekkel, pattanásokkal.

 

 

4. Felejtsd el a baseball-sapkát, a hajpántot, a szoros ruhákat, sőt, még a mobiltelefont is

Jól nézd meg, hogy mi érintkezik a bőröddel, hiszen akár még egy szoros melltartópánt is képes gyulladást okozni. Ha tudod, hogy érzékeny a bőröd, gondold meg százszor, hogy milyen anyagnak adsz zöld utat ahhoz, hogy érintkezzen vele.

A laza, szellős ruhadarabokkal szinte kényezteted a bőrödet.

Ha hiszed, ha nem, még a mobiltelefonod, a szemüveged és a napszemüveged is egy valódi bacitanya. Azonban ha minden nap áttörlöd őket alkoholos tisztítókendővel, akkor kisebb az esély rá, hogy pattanásaid legyenek tőle.

Hihetetlen, de még a hajlakkod is eltömítheti a pórusaidat a homlokodon.

 

Extra tipp: a párnahuzatod cseréld hetente egyszer!

 

 

+1 A bőröd gyűlöli a túl forró, vagy a túl hideg vizet, ezért figyelj oda a hőfoknál a mosakodáskor

Mindkettő heves gyulladást okozhat, és mélyíthetik a problémádat. Az arany középút, a langyos víz viszont jó megoldás.

 

Legyél kíméletes és gyengéd a bőröddel, használd a következő bio szappanok valamelyikét: Simogató Sheavajas, Harmatos Levendula, Algás Ragyogás, és Fekete Mágnest.

 

Neked is van hasonló tiltólistád a pattanásokkal kapcsolatban? Kérlek oszd meg velem kommentben! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés