Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

7 Jó hír a csokoládé rajongóknak!

Laurencsik Zsuzsanna
2015-11-29 14:54:23
7 Jó hír a csokoládé rajongóknak!

Jó hír a csoki imádóknak,

Számos tudományos vizsgálat már bebizonyította, hogy a csokoládénak egészségvédő hatása van.

Fontos már most az elején leszögezni azonban, hogy a csokoládéban a benne lévő kakaó az, ami a jótékony és egészségvédő szereppel rendelkezik!

A csokoládét gyakran azonosítják az egészségtelen életmóddal az elhízással, de ez nem teljesen igaz. Valódi oka az elhízásnak a csokoládéban a hozzáadott cukroktól van. A kakaó, amely csokoládékészítés alapja rendkívül tápláló. Minél sötétebb a csokoládé, azaz minél magasabba kakaótartalma annál egészségesebb a számodra.

7 ok amiért fogyassz csokoládét!

1., A csokoládé szívbarát

A kakaó / kakaóbab egy rendkívül gazdag forrása számos esszenciális ásványi anyagnak, mint a magnézium, réz, kálium és vas. Ezek az ásványi anyagok befolyásolják az erek egészséges működését. Az étcsokoládé fogyasztása javítja a vérkeringést a véredényeket tágítja, valamint csökkenti a szívelégtelenség kockázatát

2: Csokoládé valóban segít a fogyásban

3: Csokoládé csökkentheti Diabetikus kockázatot

4. A csokoládé szépíti a bőrt.

A kakaóbab bioaktív vegyületei védik a bőrt így az simább, tisztább puha lesz.

5., A csokoládé kedélyjavító

1996-ban, a kutatók felfedezték anandamid nevű vegyületet a csokoládéban. Az anandamid valójában egy enyhe bódulatkeltő vegyület. Képes elősegíteni a szorongás és a depresszió leküzdését. Az is lehetséges, hogy az anandamid szerepet játszhat a fájdalom elnyomásában, bár a mechanizmus még  nem teljesen tisztázott.

6: A sötét csokoládé köhögéscsillapítóként is szolgál.

Az étcsokoládét lehet használni, mint  köhögéscsillapító. A teobromin vegyület található a csokoládéban, amely képes hatékonyan megnyugtatni a tartós köhögést.

7: Csokoládé javítja a memóriát és az éberséget

Csokoládé gazdag flavonoidokban, amelyek hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyagok. Nem csak a flavonoidok javítják a szív- és érrendszer egészségét, ők is pozitív hatással vannak szervezetünkre hangulat fellendítésében valamint a memória és az éberség fenntartásában.

További tippek:

A lehető legjobb szervezetre gyakorolt hatást úgy lehet elérni ha, elhagyod a kakaóból teljesen a cukrot és a nyers kakaót fogyasztod. Azonban a nyers kakaó meglepően keserű és erős ízű!

Azonban próbáld ki a reggeli müzlid felturbósítására esetleg túróval keverve natúr joghurttal, dióval és mézzel alkotott joghurtot! Isteni. Csokoládéból a legjobb a lehető legmagasabb 85% vagy e fölötti kakaótartalmú az igazi csokoládé.

 

Forrás:

[1] Petrone, A., Gaziano, J. & Djousse, L. (2014). Chocolate consumption and risk of heart failure in the Physicians’ Health Study. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25311633

[2] Monahan, K. (2012). Effect of cocoa/chocolate ingestion on brachial artery flow-mediated dilation and its relevance to cardiovascular health and disease in humans.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22425756

[3] Kroese, F., Evers, C., & De Ridder, D. (2009). How chocolate keeps you slim. The effect of food temptations on weight watching goal importance, intentions, and eating behavior.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19666065

[4] Mellor, D., et. al. (2013). High-polyphenol chocolate reduces endothelial dysfunction and oxidative stress during acute transient hyperglycaemia in Type 2 diabetes: a pilot randomized controlled trial.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23039340

[5] Katz DL, Doughty K, Ali A. Cocoa and chocolate in human health and disease (2011).http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21470061/

[6] Scapaginini, G., et. al. (2014). Cocoa bioactive compounds: significance and potential for the maintenance of skin health. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25116848

[7] https://en.wikipedia.org/wiki/Anandamide

[8] Clapper JR et. al., Anandamide suppresses pain initiation through a peripheral endocannabinoid mechanism. (2010) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20852626

[9] BBC News (2004). Chocolate could be cough medicine.http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4032585.stm

[10] Sokolov, A., et. al. (2013). Chocolate and the brain: neurobiological impact of cocoa flavanols on cognition and behavior. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23810791

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés