Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Számolj már le végre a sztereotípiákkal!

Laurencsik Zsuzsanna
2018. 02. 28. 00:00:00

 

Kismilliószor hallom.....kijózanítóan  sokan rettegtek a szappan használatától, mert attól tartotok, az kiszárítja a bőrt.

Miért gondoljátok így?

Széles körben elterjedt tévhit, hogy a szappan tönkreteszi a bőr savas védőburkát. Valójában a natúr szappan nem árt a bőrnek. A természetes natúr szappan Ph-értéke csupán 9-10, vagyis lúgos kémhatású. Ez a bőrt még nem tesz tönkre, mivel rövid idő alatt a bőr visszaállítja a saját Ph –értékét.

 

A natúr szappan először is mindent lemos: a piszkot, port, faggyút, valamint az elhalt hámsejteket. Hasonlóan, bár kevésbé hatékonyan működik a tusfürdő és a többi tisztítószer is. A kereskedelemben kapható folyékony szappanok valójában nem is szappanok. Főként felületaktív, habzó anyagokból állnak, amelyek kiszárítják a bőrt.

Akik többféle anyagra allergiásak érdemes természetes alapanyagokból készült kézműves, vegyszermentes natúr szappanokat elkezdeni használni. Nem biztos, hogy mindegyik szappan beválik, alaposan tájékozódj a kiválasztott partnertől és bátran merj kérdezni akár e-mailben is.

Fontos, hogy már a webáruházban részletesen leírt termék paramétereknél meg kell, hogy találja a natúr szappan részletes összetevőjének listáját. Így akár már otthon kényelmesen, nyugodtan kielemezheti, tényleg bőrbarát alapanyagokat használtak fel a natúr szappan gyártása során.

 

dorkaszappan

 

 

Nem minden az, aminek látszik...bájos külsőbe bújt méreganyagok, kemikáliák várnak arra, hogy szabadulhassanak....
Onnantól kezdve, hogy megvesszük, azzal már senki nem foglalkozik, jó lesz-e nekünk- érdemes rajta elgondolkodnunk és kételkedve fogadnunk a termékeket melyek körülvesznek minket, hétköznapjaink részévé váltak...


Mi a különbség az átlagos, boltok polcairól leemelhető, könnyen hozzáférhető szappanok és a természetes, vegyszermentes(!) szappanok közt?! 

Az átlagos szappanok alapja többnyire petróleum. Ezek a termékek durva kemikáliákkal készülnek, ezáltal a bőrt nem táplálják, hanem szárítják. Használatuk után, jöhetnek az újabb kemikáliák a bőrre, testápoló és társai igyekeznek segítségünkre esztétikus műanyag ruhájukban. Ezek a kencék a nyári jó időben kellemesen beleégnek a bőrünkbe, a pórusokat elzárva, így a méreganyagok nem képesek elhagyni a regenerálódásra vágyó testet...


Biztos jó ez a vonal?!


Manapság a boltok polcain rengeteg féle folyékony szappan vásárlására van lehetőséged- azt viszont jó, ha tudod, hogy ezek a termékek nem igazi szappanok- mosószerként működnek. Ezt nyugodtan letesztelheted, foltos ruháidon- bebizonyosodik, hogy igen jó folttisztítók!  
Vajon e tulajdonság a bőröddel is jót tesz?! 

De ha a szappan lúgos, hogyan lehet olyannyira gyengéd, hogy még a kisgyerekek bőre is jól tolerálja?! Nagyon fontos tudni ,hogy a természetes szappanban az alkáli só savas formában van jelen természetes glicerinnel együtt.

 

Mi is a szappan valójában?

Magas szénatomszámú, zsírsavakból felépülő alkáli só.

A szappan úgy készül, hogy kémiai reakció során a lúg a zsír vagy olaj zsírsavaihoz kötődik, ezáltal megváltoztatja a zsír/olaj összetételét: elszappanosítja, alkáli sóvá és glicerinné alakítja, így kapunk enyhén habzó, tisztító szappant.

Az igazi természetes szappan alapvető összetevői: a zsír vagy olaj, víz és lúg (NaOH - Sodium hydroxide - nátronlúg, marószóda, marólúg, lúgkő, illetve  KOH - potassium hydroxide - maró káli), majd a kívánt hatás szerint ezekhez adnak növényi színezékeket illetve természetes illóolajokat.

Minden szappan, ami egyéb összetevőket (szintetikus felületaktív anyagot, tartósítószert, szintetikus színezéket illetve illatanyagot) tartalmaz, az nem természetes.

iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd mi is az a legveszélyesebb összetevők listája, ami biztosan károsítja bőröd, családod egészségét. Hasznos és értékes ismeretanyaggal gazdagodhatsz és számolj le a sztereotípiákkal, miért nem jó a szappan mosakodásra!

Olvass tovább ez is érdekelhet:

Bőrirritációt okozó kozmetikumok >>

Szeretnél értesülni legfrissebb cikkeimről?

Kattints a képre és iratkozz fel hírlevelünkre:

 

dorkaszappan

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés