Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Te tudod, mi az arcbőröd legnagyobb ellensége tavasszal?

Laurencsik Zsuzsanna
2019. 04. 03. 09:39:56
Te tudod, mi az arcbőröd legnagyobb ellensége tavasszal?

A címet elolvasva bizonyára a természeti hatások jutottak először eszedbe. Nem is csoda, hiszen, ha valaki megemlíti akár csak a bőrszárazságot, rögtön arra asszociálunk, hogy kifújta a szél vagy kiszárította a nap.

Persze az elemek sem ártatlanok, ám az igazi bűnös mégis: A FIGYELMETLENSÉG. Illetve leginkább az, hogy akkor próbálsz (nemcsak te, hanem mindenki más is) „kezdeni valamit a bőröddel”, amikor már megtörtént a baj. Sokkal könnyebb dolgod lenne, ha a megelőzésre figyelnél, és nem akkor kapnál észbe, amikor a kézfejed és az arcod már olyan, mint a beton: kemény, száraz és repedezett.

Miért szárad ki a bőr tavasszal?

Az egyik oka, hogy a tél végére a szervezet tartalékai ténylegesen kiürülnek, így, ha a bőröd bármilyen formában sérül, csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem regenerálódik. Ezt magamon is tapasztalom.

Ha tavasszal kiújul az ekcémám, sokkal nehezebben tudom tünetmentesen tartani. Sőt, az is előfordult már, hogy a végén el kellett mennem orvoshoz, hogy szteroidos krémet írjon fel. Igen, idáig is fajulhat a dolog.

Mit tehetsz ellene?

Egy dolgot: figyelsz rá! Körültekintően. Előre gondolkodva. Tudom, ez nem egyszerű, hiszen én is bele tudok süppedni a hétköznapok szürke rohanásába, és csak akkor kapok észbe, ha oltani kell a házat. Mégis azt mondom (nekem is meg kell fogadnom a saját tanácsomat!), emlékeztesd magadat a bőröd hidratálására. Legyen a napi rutinod része!

Már tél végén és kora tavasszal érdemes elkezdeni használni a következő termékeink valamelyikét:

A Bence kence az aduász!

A szél ellen tökéletes választás a Bence kence is, mint testápoló. Ezt azért merem ilyen nyíltan kijelenteni, mert én is ezt használom: indulás előtt mindig bekenem vele az arcomat.

A számra pedig Csupa csoki kencét kenek, mert hatos napvédő faktornak megfelelő védőhatása van a tiszta organikus kakaóvajnak köszönhetően. Így tehát az arcot és az ajkakat kipipálhatjuk, hiszen a széllel szemben az ajakír, az arckrém és a napszemüveg a legjobb fegyver.

Na, de mi a helyzet a kezeinkkel? Hiszen az a másik leggyakrabban strapált bőrfelület – sem a szél, sem a különböző vegyszerek, mint a mosogató, nem kímélik. Mondom, mit teszek én, amennyiben a kezemet akarom védeni: szintén Bence kencét kenek rá, és még a kesztyűt sem félek felhúzni – napsütés ide vagy oda.

A legjobb, ha ezeket a trükköket már jóval azelőtt elkezded alkalmazni, mielőtt teljesen kirepedne a bőröd. Így a bosszúságot és a fájdalmat is megspórolod magadnak. Én már csak tudom, hiszen annak idején minden mosogatás után kennem kellett a kezemet, olyan száraz volt.

Mára már nem.

Hála a termékeinknek!

Keresés