Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Minek is köszönheted majd, hogy ragyogni fog a bőröd és hajad az egészséges önbizalomtól?

Minek is köszönheted majd, hogy ragyogni fog a bőröd és hajad az egészséges önbizalomtól? Ugye Te is szeretnél ragyogni az egészséges önbizalomtól?

Mi az amit szeretnél ha a bőrödről van szó?

Szeretnéd megvédeni sejtjeidet a korai öregedéstől?

Szeretnéd ha nem lennének gyulladt pórusaid?

Szeretnéd ha borotválkozás után nem ömlene fel a bőröd és nem lenne piros, pattanásos?

Szeretnél száraz bőr helyett puha és hidratált ápolt bőrt?

Szeretnéd ha gyermeked bőre is vegyszermentes szappanoktól, kozmetikumoktól kapná meg a táplálást?

Szeretnéd ha kisbabád bőrén nem a vegyszerek hemzsegnének?

Szeretnéd ha kisbabád bőre később sem lenne ekcémás, allergiás?

Szeretnél megmenekülni az uszodai gombától esetleg tetvességtől?

Szeretnéd ha a hajad nem lenne két nap után zsíros tapintású fejedhez tapadó?

Szeretnél tiszta arcbőrt, gyulladásmentes menstruációt?

Jó úton jársz és mi erre adunk egy vegyszermentes kecsketejes szappan megoldási javaslatot , lehetőséget neked. 100% friss kecsketejjel készült kecsketejes szappanjaink amelyek Magyarország ELSŐ és EGYETLEN VEGYSZERMENTES SZAPPANJAI amelyek kecsketejjel készülnek, egy lehetőség a kezedben, hogy a megsérült önbizalmad ismét ragyogjon, mint a bőröd és hajad.

A kecsketej értéke a tudományos szemlélet elterjedése előtt is evidenciaszámba ment. A kecsketej savója a legdrágább francia kozmetikai cikkek egyik fontos alkotója.  

Miért jobb a bőrödnek friss kecsketejjel készített szappanokat natúr szappant használni?

A kecsketej sok szempontból különleges. Nemcsak Kleopátra, hanem Néró felesége Poppea és Sissi királynénk is előszeretettel használta és váltott kecsketejfürdőt. Nyilván ők már tudták, hogy a kecsketej jótékony a bőrnek, hiszen az emberi bőrrel rokon anyagokat tartalmaz, ráadásul az összetevők már az emberi test hőfokán behatolnak a szervezetbe és kifejtik jótékony hatásukat.  A bársonyos bőr titka lehet. Bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják, hogy a kecsketejes szappanoknak jótékony hatása van az olyan bőrbetegségekre, mint a pikkelysömör, ekcéma vagy neurodermatitisz. A kecsketej ugyanis nagyon kevés allergén anyagot tartalmaz a tehéntejhez képest.

A kecsketej fő összetevői, melyek bőrre gyakorolt jótékony hatásai ismertek:

Alfa Hydroxy savak:A savak azért olyan hatásosak, mert lebontják azokat a kötéseket, melyek az elhalt és egyébként is lehámló bőrsejteket egyben tartják. A tejsav kíméletesen segíti a bőr felszínéről eltávolítani az elhalt hámsejteket.A natúr szappanok esetében a friss kecsketejes szappan egy remek eszköz erre.

Vitaminok: Különösen magas A-vitaminban, mely a sérült bőrsejtek kijavításához szükséges. Orvosi tanulmányok azt mutatják, hogy az A-vitamint tartalmazó kozmetikumok csökkentik a finom vonalakat és a ráncok láthatóságát, kézben tartják az akne állapotát. A víz alapú pipere szappanokat jobb estben mesterséges A-vitaminnal dúsítják. A vegyszermentes szappan amelyet friss kecsketejjel készítenek rendkívül magas  A vitamin tartalommal rendelkezik.

Zsírok: A minőségi kecsketejes szappanok fontos részei a zsírmolekulák. A kecsketej krémtartalma segíti a kecsketejes szappan hidratáló hatását. Nagyon sok ember szenved a száraz bőr tüneteitől, különösen a téli hónapokban. Ezért nagyon fontos a szappan minősége. A kecsketejes szappan nem szárítja ki a bőrt.

Ásványi anyagok: A kecsketej a bőr számára nagyon fontos ásványi anyagot a szelént tartalmazza. A szelén fontos a bőrdaganat megelőzésében. A szelén megelőzheti a túlzott napfényen tartózkodás következtében kialakuló bőrkárosodás mértékét. Bár vizes szappanokban is vannak ásványi anyagok (kalcium, nátrium vagy vas) (a csapvíz általános összetevői), azok semmilyen előnyt nem biztosítanak a bőr számára.

A kecsketej hozzávetőlegesen 30 % zsírtartalommal rendelkezik és 25 % fehérjetartalommal Az ásványi anyagok közül a legfontosabbak a kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, cink. A nyomelemek közül a szelén a réz és a jód. A vitaminok közül az A, B C, D, E.

Az ami viszont lassan országos szintű probléma, hogy kecskét és ezáltal kecskeállományt egyre kevesebben tartanak. Ennek egyenes következménye, hogy a kecskeállomány Magyarországon is egyre jobban fogy. Az elmúlt években kettő olyan kisvállalkozás is felszámolta állományát, akiktől jómagam is beszereztem a kecsketejet. Nem mindegy milyen kecsketejet vásárolok. Fontos, hogy magas beltartalmi értéke legyen a kecske tejének, kellőképpen zsíros és tápanyagokban gazdag kell, hogy legyen csak így tudok magas igényeimnek megfelelő natúr szappant készíteni.

A legfontosabb összetevő ,mely bőrödet és annak öngyógyító képességét erősíti és támogatja a friss kecsketej. Ha tiszta vízzel készíteném szappanjaimat bizony nem érnénk el vele azt a kiváló hatást amit a friss magas beltartalmi értéket és minőséget képviselő kecsketejjel tudunk elérni. 

Vegyszermentes kecsketejes szép hetet!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés