Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Kíváncsi vagy, hogyan készül a fürdőbomba? (kulisszatitkok)

Kíváncsi vagy, hogyan készül a fürdőbomba? (kulisszatitkok)

Mindig hangsúlyozzuk, hogy a Dorka Szappan kozmetikumok nem hétköznapi termékek: teljesen természetesen, kézzel, mesterséges anyagok hozzáadása nélkül készülnek. Ezek azonban addig csak szavak, míg meg nem mutatjuk a folyamatot. Vagyis: ezúttal bepillanthatsz a kulisszák mögé!

 

Mi kell a fürdőbombához?

 

Webshopunkban három különböző bombát találsz. Az egyik a citromfüves Énidő, a másik a rózsás Illatos rózsamező, a harmadik pedig a mentás-citromfüves Pezsegj velem.

Mielőtt elárulnám, hogyan öltenek testet, megmutatom, milyen eszközök szükségesek az elkészítéséhez. Az egyik legfontosabb a mérleg. Tudniillik minden alapanyagot pontosan ki kell mérni.

Emellett kell még egy térfogatmérésre alkalmas és egy melegítésnek ellenálló edény, sterilizálható műanyag spatulák, szabályozható hőmérsékletű vízfürdő, hőmérő és keverő.

Ezek felhasználásával születik meg a csoda!

 

 

 

Hogyan készül a fürdőbomba?

 

A folyamatot a Pezsegj velem fürdőbomba elkészítése alapján mutatom be nektek. Az első lépés, hogy a citromsavat és a sót finomra őröljük – amennyiben nem megfelelő a szemcseméret. Ezt követően kimérjük a szódabikarbónát, a citromsavat, a keményítőt, a sót és a színezőanyagot egy edényben – a recept és a gyártási protokoll szerint –, majd összedolgozzuk őket.

Az illóolajat cseppenként adagoljuk hozzá a citromsavas keverékhez, azután jól összekeverjük. A shea vajat és az extra szűz olívaolajat vízgőz felett olvasztjuk fel, így a keverék körülbelül 35-40 0C fokos lesz. Jól összekeverjük, majd lehűtjük.

Ezt követően összedolgozzuk a keverékeket, amíg homogén állagú masszát kapunk. Formába adagoljuk, és gondoskodunk róla, hogy ne maradjon benne levegő.

A formából kivéve, letakarva, gyártási tételszámmal ellátott tárolón, sötét, jól szellőző, száraz, hűvös helyen tároljuk az érési idő végéig, amely 48 óra. Az elkészült fürdőgolyót száraz, tiszta felületen csomagoljuk be, címkézzük fel – természetesen a személyi higiénia követelményeinek betartásával.

A fürdőbombákat száraz, hűvös helyen tároljuk.

 

A fürdőbomba használata

 

Mint láhatod, minden fürdőbombát kézzel készítünk, szintetikus színezékektől, illatanyagoktól és tartósítószertől mentesen. Használatánál figyelj arra, hogy csak bőrrel érintkezzen, szembe ne kerüljön. A fürdőbomba mindennapos használatra lett kifejlesztve – kortól és nemtől függetlenül.

Oldd fel a fürdővízben, és élvezd a kényeztetést. A javasolt fürdési időtartam 10-15 perc. Egy fürdőbomba egy fürdésre elegendő.

 

 

A fürdőbomba összetevőinek hatása

 

A szódabikarbóna és a citromsav enyhén antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatású. Segít egyensúlyba hozni a bőr pH-szintjét, illetve a szódabikarbóna elűzi az izzadásból adódó kellemetlen szagokat. Vagyis: lábfürdőként is használhatod.

Emellett segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és tisztítja a bőrt.

Az extra szűz olívaolaj és a sehavaj értékes ápoló olajok. Meleg víz hatására a bőr legmélyebb rétegeibe is eljutnak, így ápolják azt. Tehát nincs többé száraz, viszkető, irritált bőr.

A termékeket MAGUNKON TESZTELJÜK, így biztosak lehetünk abban, hogy csakis MINŐSÉGI és a LEGJOBB kozmetikumok kerülnek hozzád.

 

Szeretnél az első között értesülni a legújabb bejegyzésekről, játékokról, akciókról a belső kör tagjaként? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre! De vigyázz! Valószínűleg a Dorka Szappan lesz a kedvenc webáruházad. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés