Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

MÉZES TÉMA

MÉZES TÉMA

Laurencsik Zsuzsanna
2015. 10. 08. 00:00:00
MÉZES TÉMA

Kéznél van, mégsem használjuk ki eléggé, a teán kívül csak a karácsonyi mézeskalácsba kerül belőle, pedig arcra kenve akár ráncok ellen is bevethetjük. Az OMÉK után csúnyán megfáztam, de szerencsémre egy helyi termelő harmatcsepp mézével két nap alatt meggyógyultam. Igen két nap alatt sikerült átvészelnem és egy kisebb náthával öt nap alatt felgyógyultam. Most azonban a mézről, mint a bőrünk természetes ápolójáról szeretnék figyelmetekbe ajánlani néhány házilag is gyorsan elkészíthető pakolást.

Mézes receptek szigorúan a konyhán kívülről!

 

Tisztító-frissítő arcpakolás:
====================
készítéséhez keverjünk össze két evőkanál mézet, ugyanennyi tejet, egy evőkanál joghurtot és egy citrom kifacsart levét! Az így keletkezett mennyiséget teljes egészében kenjük az arcunkra, hagyjuk rajta tíz percig, majd alaposan öblítsük le! Bár a felsorolt összetevők egymást erősítve fejtik ki a legoptimálisabb hatást, de jót tesznek a bőrnek azok a pakolások is, melyek a méz és még valamely másik fent említett elem összevegyítésével nyerhetők.

Ránctalanító maszkot :
================
10 dkg liszt, 4 dkg méz és egy tojássárgája felhasználásával készíthetünk. Negyed órára tegyük fel a bőrünkre, majd mossuk le!

Speciálisan pattanásos bőrre:
=====================
való arcmaszkot készíthetünk öt kanál mézből és egy közepes méretű reszelt almából. Tíz percre hagyjuk a bőrünkön, majd langyos vízzel távolítsuk el! 

Természetes bőrradírt:
================
kapunk, ha egy evőkanál mézet összekeverünk két evőkanál őrölt mandulával és egy fél citrom levével. Az így keletkezett kencét ugyanúgy kell használni, mint bármely hagyományos bőrradírt.

Bőrfeszesítő testápoló:
=================
készítéséhez keverjünk össze négy kávéskanál mézet, négy evőkanál olívaolajat és egy evőkanál citromlevet. Alaposan masszírozzuk be a bőrbe! Mivel a végeredmény meglehetősen ragacsos lesz, ezért negyed óra elteltével zuhanyozzunk le! 

Ajánlom figyelmedbe mézes kecsketejes szappanunkat a fürdéshez , melyet képünkön is láthattok! Méltó befejezése a pakolásoknak, hogy fiatalos, friss és feszes maradj!

Mivel jómagam a szappanjaimba is termelői mézet teszek vagyis pontosan tudom, hogy amit felhasználok az igazi méz fel sem merül bennem, hogy csaljak, pedig bizony vannak haisítványok 

Honnan ismerjük fel, hogy hamis mézről vagy kevert mézről van szó? Ebben volt segítségemre a kis cikk mégpedig a következőkre jó ha Ti is odafigyeltek!


1. Olvassuk el figyelmesen a címkét
Ez az első lépés, amit meg kell tennünk annak érdekében, hogy egy igazi üveg mézet tegyünk a kosarunkba. A termelők kötelesek feltüntetni, hogy a termékük mit tartalmaz, mekkora arányban van valódi méz a befőttesüvegekben.

2. Az igazi méz nem ragad
Ez egy jó praktika. Csak annyit kell tenni, hogy egy csepp mézet az ujjaink között el kell dolgozni, az igazi méz felszívódik, a hamis össze-vissza ragadni fog, de a bőrünk nem issza be. Ennek oka, hogy tele van cukorral, vagy egyéb édesítőszerrel.

3. Karamellizáció
Egy kiskanálnyi mézet melegítsünk fel a mikroba. Az igazi méz karamellizálódni kezd, a nem igazi egy habzós, buborékos egyveleggé változik.

4. Papírteszt
Egy csepp mézet tegyünk egy ívlapra, ha nem ázik át a papír, akkor igazi méz van a birtokunkban. A hamis méz sok vizet tartalmaz, így a papír szinte azonnal felszívja azt.

5. A rovar trükk
A hangyák nem igazán csípik a méhek által előállított igazi mézet, inkább a cukrozottat szeretik. Egy keveset tegyünk ki oda, ahol a szorgos rovarok járkálni szoktak, ha nem nyúlnak hozzá, akkor igazi mézzel van dolgunk.

6. Víz és méz
Egy pohár vízbe tegyünk bele egy kanál mézet, amennyiben igazival állunk szemben, egy nagy csomó formájában lesüllyed a pohár fenekére, a hamisított méz pedig feloldódik.

7. Bizsergő érzés a nyelven
Az igazi tiszta méz bizsergő érzést okoz, a hígított hamis változat nincsen semmilyen hatással az ízlelésre.

8. Méz és kenyér
Kenjünk meg egy szelet kenyeret, ha egy kis idő múlva megkeményedik, akkor a mézünk igazi. A hamis méz csak szétfolyik a kenyér felszínén és átáztatja azt.

9. Tojás sárgája
Egy tojás sárgáját adjuk hozzá a mézhez, majd keverjük össze. Ha a tojás úgy fog kinézni, mintha teljesen meg lenne főve, akkor természetes méznek örülhetünk.

10. Kristályosodás
Az igazi méz egy idő után kristályos állapotúvá válik, a nem természetes méz megőrzi folyékony, szirup jellegű állagát.

Én a hetesre esküszöm.Tényleg így van bizsergeti a nyelvem .-)
Képünkön Édesmézes szappanunk IGAZI mézzel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés