Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Miért jobb a kecsketejes szappan?

Laurencsik Zsuzsanna
2015. 05. 13. 22:39:54
Miért jobb a kecsketejes szappan?

 

 A folyadékok közül is sokféle finom alapanyagot dolgozhatunk a szappanba így például tejet.

A tejjel készült természetes szappanok számos előnye ismert. Én kecsketejjel készítem szappanjaim nagy részét, de nem feltétlenül ajánlom mindenkinek!

Bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják, hogy a kecsketejjel készült szappanoknak jótékony hatása van az olyan bőrbetegségekre, mint a pikkelysömör, ekcéma vagy neurodermatitisz.

A kecsketej ugyanis nagyon kevés allergén anyagot tartalmaz a tehéntejhez képest.

A kecsketej összetevői:

Alfa Hydroxy savak:

A savak azért olyan hatásosak, mert lebontják azokat a kötéseket, melyek az elhalt bőrsejteket egyben tartják. A tejsav kíméletesen segíti a bőr felszínéről eltávolítani az elhalt hámsejteket.

Vitaminok:

Különösen magas A-vitaminban, mely a sérült bőrsejtek kijavításához szükséges. Orvosi tanulmányok azt mutatják, hogy az A-vitamint tartalmazó kozmetikumok csökkentik a finom vonalakat és a ráncok láthatóságát, kézben tartják az akne állapotát. A víz alapú pipere szappanokat jobb estben mesterséges A-vitaminnal dúsítják.

Zsírok:

A minőségi szappanok fontos részei a zsírmolekulák. A kecsketej krémtartalma segíti a kecsketej szappanhidratáló hatását. Nagyon sok ember szenved a száraz bőr tüneteitől, különösen a téli hónapokban. Ezért nagyon fontos a szappan minősége. A kecsketej szappan nem szárítja ki a bőrt.

Ásványi anyagok:

A kecsketej a bőr számára nagyon fontos ásványi anyagot a szelént tartalmazza. A szelén fontos a bőrdaganat megelőzésében. A szelén megelőzheti a túlzott napfényen tartózkodás következtében kialakuló bőrkárosodás mértékét. Bár vizes szappanokban is vannak ásványi anyagok (kalcium, nátrium vagy vas) (a csapvíz általános összetevői), azok semmilyen előnyt nem biztosítanak a bőr számára.

A tévhitekkel ellentétben Kleopátra szamártejben fürdött!

A kecsketejes szappanokat tehát elsősorban száraz, extraszáraz, ekcémás, pikkelysömörös, neurodermatitiszes, normál bőrre javaslom.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés