Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Mutassuk meg a kicsiknek is!

Mutassuk meg a kicsiknek is!

Porcsalma forgalmas kis település Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, nagyon közel a Román-magyar átkelőhelyhez.

De vajon mit is kerestünk mi ott? Vajon mi volt a küldetésünk?

Nagyon egyszerűen indult a történet és nagyon egyszerűen is végződhetett volna, ha akarjuk, de nem így lett. Köszönhető ez a Porcsalmai Napközi Otthonos Óvoda kreatív fejlesztőpedagógusának Csuporné Tóth Ágnesnek a  lelkes és innovatív Intézményvezetőjének Nagyné Bagaméri Anitának valamint az intézmény szakképzett dolgozóinak.

De miről is van szó tulajdonképpen?

Ne szaladjunk ennyire előre.... Történt, hogy a Családinet internetes családi portál október végén meghirdette az Óvónők Kreatív Versenye pályázatot internetes felületén. Rengeteg felajánlás érkezett a nyereményeket illetően, többek között, mint elkötelezett egészségvédő a Dorkaszappan webáruházunkból ajánlottam fel vegyszermentes kecsketejes szappan kollekciót a nyertes ovis csoportnak illetve a pályázó óvónéninek.

A sorsolás karácsony előtt zajlott le és abban a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy az egyik különdíjasunk a Porcsalmai Napközi Otthonos Óvoda Margaréta csoportja lett vezetőjükkel Ági óvodapedagógus nénivel. Kiváló munkáját díjazták és a mi különdíjunkat nyerte meg ! És itt akár véget is érhetne a történet, de mégsem egy egyszerű díjátadás történt hanem valami egészen más.

A történet igazából itt kezdődik. 

Ági óvónéni arra kért, hogy ha lehet ne neki adjam át az ajándékot hanem a gyerekeknek hiszen ők dolgoztak meg a jutalomért, és aktívan részt vettek a pályázati anyag remek összeállításában. Ki is gondoltam, hogy ha az óvó nénijük ilyen önfeláldozó akkor bizony itt a pici kezekbe pici szappanok illenek! És , hogy milyen szeretettel adjuk, hiszen pici szíveket, amelyek a Csupa Csoki kecsketejes szappanba kerülnek, most bizony az apró gyermek kezecskékben kötöttek ki.

Ebéd előtt érkeztünk, pont időben az ebéd előtti kézmosáshoz, így alkalmam nyílt részt venni, hogy a gyermekek milyen nagy áhítattal hallgatják óvónénijük szavait a szappanokról.

Sokan -mivel praktikus - ma már a folyékony szappant használnak így most ismerkedtek meg először a természetes szappannal. Nagy élvezettel habosították fel kezecskéjükben és tanulták meg, hogy ezek a natúr szappanok sokkal egészségesebbek, mert puhává teszik bőröcskéjüket és rendesen fertőtlenítik így nem lesznek betegek, ha rendszeresen szappanos vízzel mosnak kezet. Volt olyan kicsi aki kettőször mosakodott meg a kicsi szappankával. Élvezettel lubickoltak a víz alatt és habosították fel azokat. Megtanulták óvónénijüktől, hogy mire való a szappan és hogyan kell rá vigyázni, hogy sokáig megmaradjon és élvezni lehessen. Ma biztos, hogy mindegyik gyermek szívesen és örömmel mosott kezet. Remélem, hogy az ajándékba kapott szappanok, melyeket a gyerekek haza is vihettek, sokáig használatban lesznek.Tudják és értik mire való és milyen fontos a rendszeres kézmosás, melynek bevésődéséhez én is hozzájárulhattam.

        

Köszönöm szépen, hogy lehetőséget adtatok a napi rutinba való bekapcsolódásba. Nagyon fontosnak tartom, hogy még gyermekkorban egészség tudatosságra neveljük, okítsuk, terelgessük gyermekeinket. Remélem ehhez hozzá tudtam járulni szappanjaimmal.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés