Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Miért Dorkaszappan?

Dorka Szappan? Miért higgyek benne?

A Dorka Szappan kézműves manufaktúránk egy kettősség eredményeképpen jött létre. Hiszem és vallom, hogy a természetes gyógymódok és a modern orvostudomány csak együtt lehet sikeres. Nem szabad csak a szintetikus szerekhez fordulni, mindig meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy egy betegséget természetes módon, natúr termékekkel is lehet gyógyítani. 

Ki is rejtőzik a Dorka Szappan kézműves manufaktúra mögött?

Ez a történet 2006-ban kezdődött.

Ikreim születésével egy olyan helyzettel találtam szembe magam, amit akkor nem tudtam helyesen kezelni. Ma már tudom, hogy másképp  is történhetett volna. Azonban szüleimtől, mivel ők sem voltak felkészítve az ipari társadalom által előállított szintetikus szerek használatából eredő következményekre –  hiszen ez még gyermekcipőben járt akkoriban –, nem tudtam, hogy amit teszek, az nem jó a gyermekeimnek, a családomnak. 

Kislányom bőrén már csecsemőkorában az atópiás dermatitisz – vagy ahogy másképp nevezik: atópiás ekcéma –  tünetei lángoltak fel. Fiatal és tapasztalatlan anyukaként beleestem abba a hibába, hogy azonnal a szteroidos krémekhez nyúltam. Később azonban ez zavarni kezdett, hiszen a krémek csak ideiglenes megoldást nyújtottak, ráadásul hosszasan alkalmazva elvékonyítják a bőrt, ami nem egészséges. A férjemben merült fel először, hogy talán a kézműves, natúr szappan is megérne egy próbát. Akkor még nem sok tapasztalatunk volt ezekkel kapcsolatban, de – láss csodát a szappanok hatottak! Mialatt gyermekeim gyógyultak és tünetmentessé váltak, beleszerettem a szappanok varázslatos illatába és csodatévő világukba.

Az általam készített, vegyszermentes szappan felé vezető út

Ekkor kezdett el komolyan foglalkoztatni a gondolat, vajon mi az a hatalom, amivel a natúr szappanok rendelkeznek? Miközben már jómagam is áttértem a vegyszermentes szappanok használatára,  hosszas kutatómunkába kezdtem, hogy kiderítsem, mi a jótékony hatásuk oka. Végzett agrármérnökként tisztában voltam vele, hogy gyógynövényeink számos jótékony hatással vannak egészségünkre, de a szappanokról semmit nem tudtam. Rájöttem, hogy a titkuk nagyon egyszerű: nem tartalmaznak szintetikus alkotóelemeket, viszkozitásnövelőt, tartósítószert, mesterséges színezéket, hiszen kizárólag természetes alapanyagokból állítják elő őket. Nem mérgezik bőrünket, így az fellélegezhet és megtisztulhat.

A kutatásaim során megértettem, eddig teljesen kiszolgáltatott voltam, és elvakítottak a fogyasztói társadalom csillogó ruhákba bújtatott mérgei! Száműztem fürdőszobánkból a szintetikus szereket, kozmetikumokat és fokozatosan fordultam a természetes gyógyítás felé. Egyre színvonalasabb termékeket kerestem, és mivel nem találtam a saját és családom igényeinek teljesen megfelelő tisztálkodószereket, ezért én magam fogtam kísérletezésbe. Így született meg a Dorka Szappan. A Dorka Szappan termékei csak és kizárólagosan, 100%-ban gondosan válogatott természetes alapanyagokból, szintetikus színezék, illatolaj és tartósítószer nélkül készülnek!

Hol tartunk most?

Ma már sokkal tudatosabban kezelem a tisztálkodást, odafigyelek családom bőrének egészségére, teljesen lecseréltük kozmetikumainkat, már csakis természetes alapanyagokból készült, vegyszermentes kozmetikumokat használunk. Szappanjaim segítségével segítettem száraz bőrű gyerekeken, gyógyult fekélyes lábú betegeken, enyhítettem aknés bőr tüneteit. Igyekszem minél szélesebb körben hirdetni küldetésem, amely szerint egy veszélyes világban élünk, és ezt bőrödön fogod érezni, ha nem váltasz természetes kozmetikumokra! Ebben leszek segítségedre írásaimmal, és remélem, te is megtalálod majd a számodra helyes utat.

2015-ben hivatalossá tettük és létrehoztuk kicsiny műhelyünket, illetve webáruházunkat, ahol temérdek vegyszermentes szappan közül válogathatsz. Azonban mi nemcsak online vagyunk jelen, hanem számos vásárban megjelenünk, hogy személyesen is találkozhassunk és tapasztalatot cserélhessünk, tanácsokkal lássunk el, amelyek alapján ki tudod választani az igényeidnek megfelelő szappant.

A Dorka Szappan célja, hogy megőrizze családod bőrének egészségét. 

Üdvözlettel: Laurencsik Zsuzsanna

Kecsketejes szappanok

Kecsketejes szappanok

Vegyszermentes szappanok, amelyek a kecsketejben található temérdek, egészséges alkotóelemmel tisztítják, hámlasztják és hidratálják bőröd.

Kecsketejes szappanok

Sheavajas szappanok

A sheavaj bőrregeneráló és -puhító hatását számos egyéb, természetes összetevővel támogattuk meg.

Kecsketejes szappanok

Funkcionális szappanok

A szappanokat kifejezetten az egyes bőrproblémák kezelésére fejlesztettük. Nálunk megtalálod a megoldást.

 
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Keresés