Honlapunk, cookie-kat használ a felhasználóbarát megjelenés érdekében. Elfogadom
Menü

Vigyázat csalók ez veled is megtörténhet!

Vigyázat csalók ez veled is megtörténhet!

Számtalanszor halottál már róla, de Te mégis azt gondoltad ez veled nem történhet meg? Furcsa, hogy így állsz a dolgokhoz….Nagyon nagy álomban ringatod magad!

....mintha mi sérthetetlenek lennénk, pedig igencsak törékeny ma a cyber védelmed! (Hozzáteszem nemcsak az, hanem az egészséged is, és még oly sok minden, de ez másik téma)

Szóval velem az elmúlt egy évben 2x is megtörtént. Pedig azt hittem elég szemfüles vagyok, de miért is hittem én ezt?

Miért osztom meg veletek?

Lehet, hogy akik követtek magatok is kisvállalkozók vagytok számos kérdéssel és ingoványos területtel, amiben még nincs tapasztalatotok.

Fontos, hogy tudjátok akármilyen pirinyók is vagytok a piacon bizony kihasználnak benneteket. Van, aki törvényesen és van, aki nem 

Tehát mi is történt velem és a Dorkaszappannal?

Elmesélem!

Mint tudjátok kecsketejes szappan gyártó magyar családi mikrovállalkozás vagyunk és egyre törekszünk felfelé a piacon, ezáltal egyre ismertebbek vagyunk.

Három hete megkeresett egy magát Kovácsik Larának nevezett hölgy. Azért írom ki a nevét, hogy tudjátok! Lara (nevezzük így) „social média szakértő”, de több Influencerrel is együtt dolgozik. Jelezte, hogy az egyik influencer, vlogger hölgynek bizonyos Módis Gabriellának megtetszettek termékeink és szeretne velünk együtt dolgozni, bemutatni a termékeinket és elmesélni saját tapsztalatait kecsketejes szappanjainkról és vegyszermentes kozmetikumainkról.

Az ajánlata a következő volt: / Azért teszem így idézve közzé, hogy megértsétek a különbséget az árban, helyesírásban  stb…/:

"A következő ajánlatal készültünk:

      (Reklám időtartama: 2hét)

-Egy 10 minimum perces YouTube videó amennyiben küldene terméket a webshop. 

Ez önökről szólna hogy milyen szappanok közül lehet válogatni Milyen ez a webshop Bemutatná az önök által küldött termékeket stb.

- Összesen 14 instrgam story a webshopról 

-3 instgaram poszt a termékekel, le írásban meg említve a webshop nevét 

-A webshop linkjét instagram storyk alá illvetve bemutatkozásba 

YouTube leírásba tudnánk rakni 

-Webshopjukat megjelölnénk instagram képeken és storykon is így több követőre is szert tehetnek.

Ennek ára összesen 35ezer forint ami a YouTube és Instagram reklám mellet tartalmaz Facebook reklámot is

De alkudható minden ahogy önök szeretnék 

Várom válaszuk és már a héten le tudnánk bonyolítani az egészet. 

Köszönöm! 

Üdv: Kovácsik Lara social média szakértő."

 

 

 

Nos elmondom nektek egy ilyen ajánlat alsó hangon nem 35000 HUF hanem ennek a 10x-se!

Alapjában véve nem foglalkozom influenszerekkel, mert hiteltelennek tartom őket. Pontosan azért, ami Gabiban megtetszett, mivel nála nem tapasztaltam ezt megnézve videóit.

Az influencerek ellenszolgáltatás fejében bármit reklámoznak. Lehet egyik nap még az egyik cég reklámarca másik héten pedig pont a konkurens céghez adja nevét. Rengetegen kerestek már meg hasonló ajánlatokkal soha nem adtam hozzá a nevünket.

Gabriellában viszont az tetszett meg, hogy pont ezt nem csinálta, vagyis nemigazán láttam tőle reklámot...csak elvétve és azokhoz ragaszkodott is.

Tehát az ajánlat értéke kecsegtető volt és Gabriella is szimpatikus. Vagyis belementem az egyeztető tárgyalásba az "ügynökséggel".

Persze, hogy elkezdtem alkudozni ez már csak jó szokásom :-) Furcsa volt, hogy egyből bele is ment az "ügynök". Rámenős volt és nem hagyott nyugton, folyton hívogatott sikerült e eldöntenem, és milyen kecsketejes szappanokra és vegyszermentes kozmetikumokra gondoltam. Ezt nagyjából 1 nap alatt szerette volna rövidre zárni. Én viszont ettől megfontoltabb vagyok.

Nem tudom miért, a női megérzésemre vagy élettapasztaltomra való tekintettel, de elkezdtem gyanakodni. Javaslom Ti is gondolkodjatok el az alábbiakon, ha ilyen megkereséseket kaptok:

  • Amin először elkezdtem gyanakodni, hogy nagyon engedékeny volt az árban túl negédes. A telefonban is....

Volt már és van partnerségem más ügynökségekkel pl Glamour , TV2, RTL Klub és más marketing cégekkel, ebben van tapasztalatom, és ők nem így működnek. Kemény ártárgyalások folynak velük...

  • A következő, amelyen elkezdtem gyanakodni, hogy lehet az, hogy egy ilyen nagy követő számmal rendelkező hölgy, mint Módis Gabriella, miért nem ÁFA körös. Az adóbesorolás sok mindent elárul kicsit visszás volt nekem.

Bár nem volt időm alaposan megnézni a munkásságát- ugyanis nappal egy multicégnél főállásban dolgozom, az estéim pedig a rendelések feldolgozásával és családommal telnek- de az is gyanús volt, hogy Gabriella nem reklámoz influencerként termékeket. Első körben ez nagyon tetszett is, ki ne szeretne kisajátítani magának egy influencert saját kecsketejes szappanjainak reklám arcaként :-) ?. Rengetegen megkerestek már magukat influencernek nevezett emberek (természetesen egy értelmes mondatot leírni nem tudók is), és mindig az tántorított el, hogy egyik nap még az egyik terméket másik nap meg a másik terméket reklámozzák és dicsőítik. Gabriellánál ez nem volt, pont ezért is fogott meg és fél nap "agyalás" után kezdtem gyanakodni, hogy én a "kicsi vállalkozó" ugyan mi foghatta meg a "nagyot", hogy ilyen alkalmi áron…Butaság azt gondolni, hogy csodák vannak! Nem,nem csak üzlet van :-)

  • Ami az utolsó csepp volt, hogy nem kaptam díjbekérőt vagy előleg számlát csak egy odadobott bankszámlaszámot teljesen más névvel...
  • A ráadásként pedig a hölgynek szörnyű helyesírása volt.

Ekkor döntöttem úgy, hogy felveszem közvetlenül Gabriellával a kapcsolatot. Óriási szerencsémre Gabi azonnal válaszolt, nagyon kedves volt ugyanakkor ő is felháborodott a történteken. Jeleztem, hogy szándékomban áll feljelentést tenni a rendőrségen és ebben támogatott is.

Sajnos mivel időben visszaléptem tehát az átutalás és ezúttal a csalás nem történt meg így a rendősrégen érdemben nem tudtak volna segíteni csak igen macerás és hosszas utánajárás útján. Így tehát Gabriellával úgy döntöttünk, hogy mindketten megosztjuk itt a közösségi médiában a történteket. Pontosan, hogy veletek ez ne történjen meg!

Figyeljetek oda és mindig gyanakodjatok. Nincsenek tündérmesék, kemény üzlet van!

Azóta Gabriella rendelt is tőlünk, bízunk benne, hogy neki is bevállnak kecsketejes szappan termékeink. Köszönöm Gabriella a támogatásodat!

Módis Gabriella vlogger

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés